Grote werken in Minidom !

Grote aanpassings- en vernieuwingswerken in Minidom :

Het moest ervan komen, al verschillende jaren werden er nieuwe plannen gemaakt voor Minidom, maar telkens weer uitgesteld om tal van redenen.
Maar nu is het zover, we zijn er aan begonnen !
Ziehier al een korte samenvatting :

DEEL  I

In ons oudste deel (Deel I, links in de tuin) lag van bij het begin al een vijver, Sorry! ...in modeltermen is dit een "Meer".
Vraagt ook erg veel onderhoud en tijdens de Zomermaanden dient hij ook regelmatig worden bijgevuld, zeker nu met de huidige langdurige droogte en hittegolven wordt dit ook extra werk en een lopende rekening, dus weg ermee !!!


De ganse put wordt weer opgevuld en krijgt een andere bestemming, waarop ik later nog zal terugkomen, want dit staat nog niet helemaal vast.



De spoorwegbrug, over het meer (vijver) zal voorlopig blijven, maar kan ook nog vervangen worden door een viaduct.


De dubbel-sporige brug, volledig links gaat ook weg en er komt een dubbel-sporige berm die niet meer recht maar in een zachte S-bocht zal verlopen.


De tandrad-baan wordt ook aangepast, zodat ze niet meer door de vroegere tunnels zal lopen, want dit was altijd een probleem voor het reinigen en opkuisen van de sporen ( zeker met het tandrad in het midden, dat iets boven de railstaven uitsteekt.


DEEL  II

Deze hoek en achterkant van ons 2de deel, gaat ook een aantal wijzigingen ondergaan qua spoor-omloop, zodat er nadien 1 omloop extra zal gevormd worden, zodat hier dan 4 in plaats van 3 omlopen afzonderlijk kunnen bereden worden.


Kijk dus maar goed naar deze foto's, het zal er binnenkort geheel anders uitzien !




 Ik zal je op de hoogte houden van de werken en resultaten, dus wordt vervolgd !

Geen opmerkingen: