Een moeilijke start voor 2018


Onze Winter 2017 - 2018 heeft ons parten gespeeld.

Niet alleen door de weersomstandigheden, maar ook qua persoonlijke gezondheid.
Zowat 6 weken ben ik al in de ban van een hevige verkoudheid met een geweldig zware hoest die hardnekkig bleef aanslepen en nu pas wat aan de betere hand is.

Maar dat betekent ook dat veel van mijn winter-werk en voorbereidend werk heeft moeten inboeten en ik dus al flink achter loop op mijn planning.

Af en toe levert de Winter ook wel wat mooie beelden op maar dat is dan ook het enige positieve aan deze te lange periode van binnen zitten.... en er is ondertussen al flink wat herstelwerk vastgesteld in de tuin, maar het is nog veel te koud om buiten te werken en dan krijg je na een periode van vriesweer weer een regen-periode, dus dat is weer een streep door de planning.


Het is wel mooi om te zien hoe die vorst zich op de sporen zet, lijken wel witte grassprieten, ook om de tandrad-strook in het midden ...Mijn groot station, dat ook blijft buiten staan heeft het ook soms moeilijk ...


... want een flinke sneeuwbui wist het volledig in te pakken, het was even uit het zicht verdwenen.


Wel zeldzaam bij, dat er op één dag zo'n pak sneeuw viel.


Maar ondanks alle tegenslagen en vertragingen moeten we toch vooruit en zullen we ons zelfs moeten haasten om tegen volgende week, 01 April 2018, met Pasen, de treinen te laten rijden, want onze kleinkinderen ( tweeling van 3,5 jaar ) roepen nu al uit dat de paaseitjes bij Pépé met de trein komen.
Dus dat is zo vorig jaar gebeurd en zal dus ook de volgende jaren moeten verdergezet worden.


Het wordt dit jaar dus weer een moeilijke start in het algemeen, maar we zullen een tandje moeten bijsteken, want er staat weer heel wat op de planning.