Het seizoen 2016 van Minidom loopt op zijn einde !

Aan alle mooie liedjes komt een einde, zo ook voor mijn treinentuin, Minidom, althans toch voor dit seizoen 2016.
Bezoeken voor groepen e.d. worden voor dit jaar niet meer vastgelegd.
Ook volgend jaar 2017, begint het nieuwe seizoen normaal weer half Mei, begin Juni, maar aangezien er weer een Opendeur Weekend wordt gepland, begin September 2017, zal er weer flink worden gewerkt in en om de tuin, zodat kandidaat-bezoekers weinig of geen gelegenheid zullen krijgen voor September.


Hier ( eerste foto ) ben ik in Mei 1997 begonnen aan de bouw van mijn treinentuin, met één diesel locje en een vijftal wagentjes van Playmobil en ongeveer 30 meter spoor.

Het is dan ook volgend jaar, 2017, het 20 jarig bestaan van Minidom, waarvoor dus ook nog wat extra's zal voorzien worden en dus ook een verrassing moet blijven, dus geen pottenkijkers toegelaten.


We zijn nu reeds gestart met bepaalde voorbereidingen voor volgend jaar.
De tuin op zich is reeds in Herfststemming, alle mooie kleuren maken plaats voor de grauwe, grijze en groene tinten van de winterperiode.
De eenjarige planten en bloemen beginnen te verwelken en wachten nu op de eerste nachtvorst om definitief de duimen te leggen..


De donkere en triestige maanden breken weer aan in de tuin, maar wij hopen op een goede en snelle start het volgende seizoen van 2017, ons "Jubileumjaar".

Dus voor alle toevallige bezoekers, lezers en volgers, allen op post, begin September 2017 ( ... meer details volgen later wel ! )
Er zal weer hard gewerkt worden om weer vele nieuwigheden aan jullie te kunnen voorstellen ...