Slecht weer buiten ! ... dan maar wat afleiding opzoeken !

Nu het toch bij ons blijft Winteren, wil ik even dat natte, koude en grijze een beetje opfleuren met enkele beelden van een andere LGB-baan.

Vorig jaar zijn wij ( Carine en ik ) voor een weekje naar het Zwarte Woud geweest in het zuiden van Duitsland.
Een prachtige natuurstreek om even tot rust te komen en te ontspannen.

Op onze weg brachten we ook een bezoek aan een enorm grote LGB - Baan, een privé initiatief en na vele jaren opgebouwd door vader en later verdergezet door de zoon.
Het is wel een binnenbaan, die op een grote zolderverdieping is aangelegd.
Het is echt een juweeltje, qua opbouw en afwerking, met veel zin voor detail.


Deze ganse baan wordt nog met een eenvoudige maar zware gelijkstroom voeding ( zelfbouw) gestuurd, rijdt vol automatisch met een bloksysteem en de klassieke aansturing van de seinen met reed-contacten en magneten onder de treinen.
Dus geen "Digital", het enige wat soms wat storend overkomt is de brutale stop en start van de treinen in de stations of bij de seinen, verder werkt alles probleemloos.


Gans de baan is als berglandschap opgebouwd en geeft zo ook de gelegenheid om de treinen hoog in de bergen te laten klimmen.
De baan bestaat uit verschillende afzonderlijke stukken, aan de zijkanten van het lokaal en in het midden die echter allemaal op spoorgebied met elkaar zijn verbonden, zodat je op verschillende plaatsen als bezoeker onder viaducten en bruggen loopt en de treinen over je hoofd van het ene naar het andere deel rijden.
Hoeveel treinen er juist reden bij ons bezoek is onmogelijk te tellen, maar een 30-tal, rijdende treinen, zal zeker niet overdreven zijn.


Het berglandschap is prachtig opgebouwd, zodat op de hogere gedeelten zelfs de treinen door de sneeuw moeten rijden.
Maar er is ook veel zelfbouw te bewonderen, waarbij dit kasteel, Neuschwanstein, zeker de kroon spant, volledig uit hout opgetrokken en erg natuurgetrouw ... een juweeltje !


Ja die stoel staat daar niet voor niets, want je kan je daar gerust zetten, op verschillende plaatsen om zo te genieten van het spectakel, een echte treinliefhebber is hier niet snel uitgekeken, dat kan ik je verzekeren.


En dan de vele details, zoals hier links de wandel-overloop langs de rotsen, de inbouw van bruggen, viaducten en tunnelingangen.


Het was even zoeken om baan deze baan uit te komen, in een klein dorpje in het Zwarte Woud, maar het was zeker de moeite waard.
Wij hadden toen ook een wat regenachtige dag, maar dat was dus geen hinder voor deze binnenbaan.