Nabeschouwing :3de OPENDEUR WEEKEND 2015

Amerikaanse modellen zijn ook van de partij
Even wat rustiger, want het was meestal op de koppen lopen
  
Ik maak voor de gelegenheid even gebruik van de foto's van een goede vriend Karl.
Zelf heb ik geen foto's kunnen maken, te druk met babbelen en besturen van treinen.
Het was weer een overweldigend succes, mijn Opendeur Weekend, en weer waren er nog meer bezoekers dan de vorige editie ... hartelijk dank daarvoor !
Maar toch vrees ik dat er bij een volgende editie, vermoedelijk voor September 2017, ( dan bestaat Minidom 20 jaar, dus een Jubileum viering ) wachttijden zullen zijn bij de ingang, haha !
Mensen die niet konden langskomen zullen even geduld moeten oefenen tot een volgende keer.
Nu is het voor ons even uitblazen, want niet alleen dit weekend was hectisch, maar ook de voorbereidende weken hebben veel energie gevraagd van ons en onze medewerkers.


Daarom nog een SPECIALE DANK langs deze weg aan onze MEDEWERKERS, die zich voor 200 % moesten inzetten om alles in de juiste banen te leiden, maar er met vlag en wimpel in geslaagd zijn.... BEDANKT !!! ... AIME, LINDA en JENNY.

Laat ze maar lachen met die oudere mannen, die kind gebleven zijn en nog steeds met treintjes spelen.
Maar nu heb ik weer tientallen "kleine" maar vooral "grote" kinderen gezien die uit de bol gingen in Minidom, dus dat zegt al voldoende, dat er stiekem nog veel meer liefhebbers zijn die in mijn voetsporen zouden willen treden.


Het was weer één groot feest in Minidom.
BIJZONDERE DANK aan mijn echtgenote CARINE :
Die zich uitslooft om de catering voor medewerkers en bezoekers in goede banen te leiden, heeft dit jaar nog extra inspanningen geleverd, door het vers bereiden van pannekoeken, bokkepootjes en makrons voor bij de koffie, cupcakes met afbeeldingen van mijn treinen, en ga zo maar door.
Zonder haar steun en bijdrage was mijn Opendeur geen 50 % waard van wat het nu is.
Het zijn inderdaad niet alleen de mooie treintjes en de aankleding van de tuin die het doen, maar het geheel, dat in mekaar past en zo de puzzel volledig maken.
En ook niet te vergeten, dat Carine dit jaar ook haar eerste, volledig zelf gebouwde en geschilderde bouwwerken tentoon stelde, zoals het nieuwe hotel, het huis met waterrad en de schuur erbij, het nieuwe dorpsstation, dit alles in het oudste gedeelte van de baan, juist voor het tuinchalet en verder ook nog het bungalow-park met receptiegebouw, vier kleine bungalows en drie grotere, die bij de ingang staan opgesteld rond de kasteel-ruïne.
Samen met de talrijke opfrissingswerken aan huizen en toebehoren.
Dus voor mij ook een hulp van onschatbare waarde, die ik voor geen geld zou willen missen.
..... bedankt schatje !


MIJN KINDEREN, GUNTHER en KATHY, en hun echtgeno(o)t(e),MARION EN JAVIER, die eveneens prachtig werk leverden (... ook achter de schermen ).
Mijn zoon Gunther die me ook bijstond voor het zwaardere werk, wat voor mijn leeftijd iets te moeilijk wordt (o.a. boomsnoeiwerk aan de tuinrand, opzetten van tenten, sleuren met zware rotsstenen, ... ) en mij ook gans het weekend bijstond voor de bediening van de treinen en kermis en het toezicht.
Mijn dochter Kathy, die ontwerper was van onze prachtige flyer, de prentbriefkaarten met treinenfoto's van Minidom en het bijbehorende bord, op de kleine tafel op het terras, en nog zoveel meer.

En dan zeker niet te vergeten, mijn kleindochter LIESE ( 6 jaar ) die logische steun gaf bij onze medewerkers en voor mij ( broodjes aanbrengen e.d. ), rondleidingen voor de kleinere bezoekers verzorgde, maar ook haar grote collectie Playmobil ter beschikking stelde.
Haar groot piratenschip in de ons meer ( oudste deel ), haar grote camping met zwembad, tenten en mobilhomes en tal van figuren en toebehoren en een dierenkliniek.
BEDANKT LIESE !!! ... van Pépé en Mémé !

SPECIALE DANK aan JOOP, een goede Nederlandse vriend, die altijd op post is bij onze Opendeurs en steeds logistieke steun geeft en een onmisbare hulp is voor het toezicht in het algemeen en het vlotte rijden van de treinen.
Speciaal naar Minidom komen uit het Noorden van Nederland en ruim 300 km moeten rijden ... chapeau !!!


Moest ik iets of iemand vergeten zijn ... sorry dan ! ... nogmaals dank !

Zo sluiten we dan dit feest af met alleen maar positieve herinneringen, die ons hopelijk de kracht geven om weer samen te bouwen aan een volgende editie.

MINIDOM LEEFT !!!

Ik besluit met een uitspraak van de medewerker van "Gazet van Antwerpen" :
"Waar komt de naam Minidom vandaan?"....." Ik zou het stilaan wel Maxidom gaan noemen !" 


..... leuke opmerking !