Ook de bediening wordt aangepakt !

Het eerste paneel, dat toch een aantal jaren heeft dienst gedaan, was aanvankelijk als "proefproject" bedoeld.
Het was ingebouwd in een gereedschapskoffertje uit de Aldi, maar heeft toch al die tijd stand gehouden en is ook winter en zomer blijven buiten staan, zonder plroblemen.
Maar nu wordt het tijd dat er vervanging komt, daar de bediening sterk wordt uitgebreid.


Dus een eerste optie was om een groter paneel te maken, in weerbestendig materiaal.
En toen ik mijn plannen aan mijn zoon vertelde, was deze dadelijk bereid om voor mij een volledig nieuw bedieningspaneel op voet te maken uit stevige Trespa-panelen.
En zie hier dan het resultaat.

Het waterdichte deksel kan geopend worden en ook de voorzijde van de zuil ( voet ) kan geopend worden om de bedrading aan te brengen.


 Op het binnenpaneel heb ik nu al het nieuwe, uitgebreide schema uitgetekend en ook in gefreesd met de dremel, alle boringen zijn al gemaakt voor druk- en omschakelaars, zodat in de toekomst van hieruit alle wissels van alle omlopen kunnen geschakeld worden, samen met allerlei bedieningen van seinen, onderbrekingen, verlichting en dergelijke.


Onder het bedieningspaneel, dat kan openklappen, is voldoende ruimte voorzien om alle bedrading in onder te brengen.
Kortom, mijn zoon Gunther heeft prima werk geleverd, waarvoor mijn oprechte dank en dat is ook weer veel werk en tijd gespaard, die ik nu voor andere doeleinden kan gebruiken.

Dus binnenkort zal dit paneel ook worden geplaatst, wel op een andere plaats dan het oude, zodat je dan ook  op een hogere stoel ( barkruk ) erbij kan zitten, zonder plaats in te nemen op het terras, zodat de bedienaar nooit een belemmering zal vormen indien er tafels en toelen op het terras worden gezet voor bezoekers ( wat nu nog wel het geval is ! )
Alle bedrading zal ook keurig door de verticale zuil lopen, dus niets van te merken.