Maar er wordt ook nog gereden in Minidom !

Deze zomer hebben we weer een aantal bezoekers mogen ontvangen, die echt niet konden wachten tot de volgende Opendeur, die pas volgend jaar 2015 in September zal plaats vinden, om te komen kijken naar de nieuwe ontwikkelingen, waarvan er ook een aantal nog niet afgewerkt zijn.

Maar toch kan er gereden worden en nu mijn Piko's ook erg vlot meerijden is er geen bezwaar meer om deze even de baan te laten veroveren.

Ondertussen is er nog een broertje " Taurus" bijgekomen, die zijn eerste rondje mocht rijden met een stam goederenwagens ... en met succes !


En hier dan alle broertjes achter elkaar, ze zijn er klaar voor, laat die grote en zware vrachttreinen maar komen, zij gaan niets uit de weg !


De achterste van deze vier, de "Alex" ( in lichtblauwe kleur ) heeft er ondertussen ook reeds 3 mooie personenwagens bijgekregen, zodat hij als fier trekpaard zijn eerste rondjes kon rijden met volledige stam.
En eerlijk gezegd, dit vind ik toch wel een prachtige set ... een mooie blikvanger !Hier in volle natuur over de dubbelsporige boogbrug, fijn om te zien ...


Ondertussen wordt er dan ook verder gewerkt aan het station.
Terwijl de overkapping is weggenomen voor herstel ( na de hagelbui ) en vernieuwing maak ik van de gelegenheid gebruik om alle perrons te vernieuwen, te verlengen en ook nog twee nieuwe ( links ) bij te leggen, zodat de reizigers nu alle sporen ( 6 ) zonder problemen kunnen bereiken.En wordt ook de bekabeling aangepast en bijgelegd naar het nieuwe bedieningspaneel, dat binnenkort ook zal geplaatst worden.
Er zullen ook twee seinbruggen worden geplaatst, links en rechts van de  overkapping, zodat alle sporen kunnen bediend worden, zodat er niet te veel seinpaaltjes moeten gezet worden.
( 2 steunen per seinbrug in plaats van 12 afzonderlijke seinpalen )