De Nieuwe aanblik van Deel I ( oudste ) in Minidom

Zoals aangekondigd, zou het oudste deel van Minidom ( Deel I ) een flinke opknapbeurt krijgen.
En ondanks verschillende factoren, die onze uitvoering in de weg stonden of zelfs nog extra werk bezorgden (Hevige hagelbuien !!! ) zijn we er toch in geslaagd om Deel I al een gans ander uitzicht te geven, wat je duidelijk kan zien op de bijgevoegde foto's.

Er is nu een waar bergdorp ontstaan met marktplein dat weliswaar verkeersvrij is en enkel toegankelijk is voetgangers, fietsers en eventueel koetsen of kleine elektrische voertuigen.


De toegang tot het dorp kan per treintje, te voet en eventueel later ook nog via een nieuwe kabelbaan, die nu nog in aanbouw is ... Hier het nieuwe stationnetje met overdekt perron ...Ook het tandrad en het huis zijn vernieuwd ...


Deze villa stond achteraan en heeft nu de plaats in genomen van het oude kerkje ...


Een grotere kerk staat nu verder op, bij het dorp ...


Hier op de voorgrond het nieuwe hotel met terras ( rechts ) en links het stadhuis met eronder de overdekte bloemenmarkt ...


Het dorpsplein met standbeeld, naast de bloemenmarkt ...


Het nieuwe dalstation ...


... met de nieuwe overweg, waar ook al een derde spoor is aangelegd, dat later als wisselspoor wordt aangelegd ...


Het nieuwe tandrad-viaduct, dat nu over de berg loopt, terwijl het tandrad vroeger naar beneden liep onderdoor de metalen brug over het meer ( rechts op de foto ) ...


... op de berg is nu ook een halte voorzien voor de bergwandelaars ... 


... die dan ook naar een uitzicht-platform kunnen stappen om de ganse streek te bekijken ...


Zo ! ... dit overzicht geeft al een eerste indruk van de grote wijzigingen in Deel I, die al uitgevoerd zijn ... maar er is nog meer ... maar dat zie je later wel !

In Deel II  zijn ook al aanpassingen in uitvoering ... foto volgen later !

Alleen het weer is nog steeds spelbreker, elke dag regen, zodat onze planning nog meer in de war wordt gestuurd en ook op langere termijn moet worden uitgevoerd.
Ik streef er wel naar om tegen volgende Zomer het grootste werk uitgevoerd te krijgen, zodat we klaar zijn voor ons volgende Opendeur-Weekend dat zal gepland wordt in het eerste weekend van September 2015.
... wordt zeker vervolgd ! ...