Werkschema door "hevige hagelbui" volledig weg gekegeld !!!

Onlangs heeft een fikse hagelbui onze plannen volledig doorkruist met als gevolg dat er nog een pak werk is bijgekomen, wat herstellingen betreft.
Normalerwijze was ik reeds een 14 tal dagen achter op schema, door een hardnekkige verkoudheid, maar een geluk eigenlijk,  dat ik ondertussen niet kon doorwerken, want anders stonden alle nieuwe huizen reeds buiten toen het hagel-onweer losbrak en dat had pas een grote ramp geweest.
Daar ben ik van gespaard gebleven, gelukkig ! 

Maar ondertussen werd in het oudste deel I , mijn rotsen zodanig verwoest, dat ik ze bijna volledig opnieuw zal mogen opknappen ... de zwarte vijverfolie is op een tiental plaatsen gescheurd door de hagel-inslagen, zodat ik de vijver niet meer kan bijvullen tot het normale niveau.

Om een idee te geven, hier enkele foto's :

                                                     Eén van de talrijke gaten in de rotsen ...


De voetgangersbrug met verschillende deuken ...


De metalen zijkanten van het viaduct ( Deel II ) op verschillende plaatsen gedeukt ...


De boogbrug, waarvan één pijler volledig afgeknakt is door een "hagelsteentje !!!" ...


... waardoor ze wel wat schuin komt te hangen ...
... gelukkig had ik na de aanpassingswerken voor dubbelspoor, de steunen nog niet verwijderd onder de sporen, waardoor deze op hun plaats zijn gebleven.


De stationsoverkapping kreeg ook de volle laag ...


... terwijl het stations-dak, nu in zinkplaat, gelukkig geen schrammetje vertoont !


Dit zijn maar enkele voorbeelden, maar er is veel meer schade ... er zijn ook stukken beschadigd van viaducten en steunmuren, die gelukkig door nieuwe zullen vervangen worden ... de nieuwe liggen klaar in het tuinchalet, daar waren ze voorlopig nog veilig !

Dus nu wordt het stevig doortrekken, om alles nog op te knappen tegen Juli - Augustus, zodat alles er weer netjes uitziet wanneer de eerste bezoekers ( afspraken ! ) zullen langskomen.

Binnenkort de eerste foto's van het nieuwe dorp en tandrad-viaduct in Deel I, want dat begint aardig wat vorm te krijgen ...