Slecht Nieuws van Aristo-Craft ( USA )


De oprichters en bezielers van dit Grandiose Amerikaanse Merk "ARISTO-Craft" zetten er eind dit jaar definitief een punt achter, m.a.w. de Firma gaat onherroepelijk dicht.
Aangezien er ( voorlopig ) geen sprake is van een eventuele overname, zal dit Merk met al zijn prachtige modellen nog enkel in ons geheugen kunnen verder bestaan.

Nu ik mij pas sinds vorig jaar 2 van de zwaarste "pronkstukken" had aangeschaft en kennis heb gemaakt met de uitzonderlijke kwaliteit en uitstraling, moet ik al inbinden en mijn toekomstplannen voor de aanschaf van een eventuele zware Mallet-stoomloc van dit merk voor goed opbergen ... heel spijtig !!!

Bekijk maar even goed deze beide locs, ze zullen nog wel sporadisch te zien zijn op de baan van Minidom, zeker volgend jaar nog bij onze volgende Opendeur in September, maar zullen verder met veel zorg moeten behandeld worden, want het minste falen van de aandrijving betekent dat ze dan definitief aan de kant gaan en enkel nog als bezienswaardigheid kunnen bewonderd worden op een boord of in een kast ...
Er is geen ontkomen aan, firma's komen en gaan en hopelijk kan Minidom ook nog even blijven bestaan!
Er is voorlopig nog een alternatief, namelijk USA-Trains.
Maar wie kan zeggen dat dit gaat blijven duren, want iedereen krijgt klappen op economisch vlak en dan zijn dergelijke merken ook extra kletsbaar, omdat ze zich enkel beperken tot de grotere G-schaal en hier ook  met een veel kleiner klantenbestand moeten zien rond te komen, dus niet zo vanzelfsprekend dus.

Dus voor ons als tuinspoor-modelbouwers in deze G-schaal ziet de toekomst er heel bedenkelijk uit, ook bij ons in Europa gaat het niet zo goed, wetende dat LGB, ooit "het grote voorbeeld-merk" van deze schaal en zelfs pionier op dit vlak, nu sterk moet inboeten wat prijs-kwaliteit en leveringsfaciliteiten betreft, sinds het in handen is van "Marklin" en wat mij betreft dan ook ten dode is opgeschreven.
PIKO daarentegen, lijkt me "wel" goed bezig, dat hoop ik althans, en dus kunnen zij nog wel een poging doen om onze hobby voorlopig nog in stand te houden, hun prijs-kwaliteit-verhouding lijkt me het beste geschikt om zowat alle lagen van de bevolking, van klein tot groot, te bekoren en dat wil ik ook aanmoedigen. 

N.B. :                                                                                                                                                    
Ik heb nog steeds het grootste deel van mijn H0 - Verzameling op mijn hobby-kamer en zolder staan en deze ga ik dus voorlopig niet van de hand doen ( ... er waren wel plannen in die richting ! ), zodat ik nog wat achter de hand kan houden, moest het toch verkeerd gaan in de tuin ... en wees er maar van overtuigd dat hier ook andere factoren spelen, zoals : - leeftijd, gezondheid en heel belangrijk, ons voortdurend veranderend klimaat dat eerder de slechte kant op gaat naar mijn mening en daar lijdt een buitenbaan dan ook extra veel onder.

We proberen er voorlopig maar het beste van te maken !!!