PIKO verrast me weer opnieuw ! ... en Nieuwe aanwinsten !


Wat het Merk  " PIKO" betreft  :

Het is een feit dat ik een ganse tijd heb gezocht naar een oplossing voor het probleem van de stroom-opname bij deze treinen, daar ze regelmatig schokkerig reden en dus niet meer werden ingezet, zeker niet wanneer er bezoekers over de vloer kwamen.
Het probleem werd vooral gezocht bij de locs zelf, die aanvankelijk van "zwart" metalen wielen waren voorzien die blijkbaar snel vuil werden en daardoor geen goede stroomopname verzekerden ...
... ze werden dus regelmatig gereinigd en opgekuist, maar dat bleek het probleem niet helemaal op te lossen en dus bleef het een raadsel waar de fout werkelijk zat.
Ik bleef maar zoeken en proberen om dit euvel weg te werken maar steeds met beperkt resultaat.
Ja, zelfs locs van andere merken, die hier even als gastrijder op bezoek kwamen hadden soms dezelfde problemen ??? ... wat kon dat toch zijn ??? ... sommige locs hadden geen sleepcontacten, maar dit was bij Piko wel het geval ???

... EEN GROOT RAADSEL !!!

Maar de aanhouder wint zegt men altijd en dat is ook zo !

EUREKA !!! 

... deze zomer heb ik de oplossing gevonden, dus in 2013 ... zo zie je maar dat "13" niet altijd ongeluk brengt !
Het is heel éénvoudig, maar je moet er maar aan denken !
Ik ga het echter niet direct neerschrijven, mensen die met hetzelfde probleem zitten mogen mij altijd een mailtje sturen !

Dit wil dus ook zeggen dat ik opnieuw PIKO - locs ga aanschaffen, want qua rij-kwaliteit en trekkracht zijn ze zelfs beter dan sommige LGB - Locs, die toch aangeschreven staan als topkwaliteit in deze G-schaal.

Dus heb ik me resoluut dit weekend weer een nieuwe Taurus van Piko aangeschaft, in zeer frisse kleuren en dit maal ook een Nieuwe Versie, met "Wit-metalen" wielen en met een as met antislipband onder "elk" motorstel, dus het wordt steeds maar beter bij Piko, terwijl de prijzen nog steeds aantrekkelijk blijven.

Hier mijn nieuwe aanwinst ...
En ondertussen heb ik dan ook nog een  sleep personenwagens gekocht die perfect passen achter mijn Amerikaanse stoomloc ... allemaal  "Bachmann" met metalen wielen en verlichting !

     ... en nu ik toch de laatste tijd al wat Amerikaanse locs heb aangekocht, mochten er ook nog enkele goederenwagens aan toegevoegd worden ...
Deze ganse rij is Nieuw en ook van Bachmann, standaard met metalen wielen ...
... en ze rijden prima !
... en alles voor een spotprijs aangekocht bij Big -Train -World ( ook de Piko loc ) tijdens Het Overname Weekend ( ... van vader Jacob naar zoon Marco ! ) ... dus dat was mooi meegenomen !