... En nog nieuwigheden voor het DEEL II ... !

Ja, ook het nieuwere gedeelte ( Deel II ) wordt aangepakt en zal ook flinke wijzigingen ondergaan.
Het grote (Rode) viaduct, samen met de grote boogbrug en de aansluitende ronde viaduct ( achteraan in de tuin, naast het tuinchalet ) worden aangepast en voorzien van een tweede spoor ( dubbel sporig dus ! ).
Een hele karwei, maar met de bedoeling van nog een extra omloop bij te bouwen, die volledig op het hoger niveau zal blijven lopen en helemaal rond Deel II gaat lopen met de bedoeling dat hier ook de zware Amerikaanse goederentreinen gaan rijden, zodat ze dan geen hinder ondervinden van de andere, kleinere Europese treinen.

Extra planning voor later :
... er zal dan ook later, maar dat is nu nog niet aan de orde, ook in het tuinchalet, waar nu al 5 opstelsporen zijn voorzien om treinen klaar te zetten om buiten te rijden, nog een extra niveau hoger geplaatst worden, boven het bestaande, zodat hier extra opstelsporen kunnen worden aangebracht, met een rechtstreekse verbinding naar het hoger niveau van Deel II, waar dus ook de Amerikanen gaan rijden.

Verder worden er ook nog een reeks nieuwe gebouwen voorzien voor de verdere aankleding en zal ook bij de ingang, rechts naast onze woning, een uitbreiding komen, ook op het hoger niveau van de Amerikaanse omloop, waar dus een stadsdeel wordt gebouwd met daarbij ook een grote kermis met verschillende attracties ... wie goed heeft opgelet, vorig jaar bij onze 2de Opendeur ( September 2011 ) zag op de foto's ook al een kleine kermis staan ... wel deze wordt nu ook nog groter gemaakt !
Hiervoor krijg ik wel hulp van mijn zoon Gunther, die trouwens ook de aanzet heeft gegeven met zijn zelf gebouwde octopus en de beide kleinere kramen.
Alle grote attracties en molens zullen ook kunnen bewegen of draaien, dus deze hoek zal een echt kinderparadijs worden en zal dan ook van de nodige kleurrijke verlichting worden voorzien, zodat dit 's   avonds ook nog een extra uitstraling zal geven aan Minidom
(Hiervoor moet ik wel even geduldig moeten afwachten, want mijn zoon heeft uiteraard niet zo veel vrije tijd als ik, dus zal dit wel op langere termijn worden uitgevoerd ... dus nog even geduld ! )