Grote veranderingen op til in Minidom ! DEEL I ...

De voorbije Zomer werden al enkele wijzigingen aan het sporenplan uitgevoerd, maar nu wordt de planning nog verder doorgetrokken, zodat ook verschillende nieuwe gebouwen en projecten zullen worden toegevoegd, het volgende voorjaar (2013).
Zo wordt ook het oudste gedeelte van de tuin ( Deel I ) dat nu toch al 15 jaar bestaat eens flink aangepakt.
Het uitzicht zal ook flink veranderen, doordat er meerdere struiken en bomen werden verwijderd, die te groot werden of stukgegaan zijn de vorige winter ... sommigen moeten ook wijken voor nieuwe projecten.
Ook de spoorlijnen, worden aangepast, met de bedoeling om wat meer mogelijkheden te scheppen, zodat er ook meer treinen en afwisseling zal zijn, want in de huidige toestand ligt het zwaartepunt meer op het nieuwere gedeelte ( Deel II ) en dat wil ik wel een beetje aanpassen.
Deel I wordt opgesplitst in 3 i.pl.v 2 omlopen, terwijl er ook extra wisselsporen komen, zodat er meer treinen kunnen ingezet worden.
Ook het tandradspoor, dat nu wel wat praktische problemen geeft wordt grondig aangepakt, zodat er ook een extra trein kan worden ingezet en er in één richting ook met een gewoon treintje kan gereden worden, dat dan op de steilere stukken ( ... met tandrad ) enkel naar beneden bereden wordt, terwijl de tandrad-trein dan in de andere richting kan rijden, met gebruik van het tandrad.

Dus is het uitkijken naar volgend Voorjaar en Zomer, want dan zullen alle aanpassingen zichtbaar worden.