Een droom die werkelijkheid wordt !

Reeds lang kijk ik uit naar die "grote" Amerikaanse diesellocs, maar telkens werd het mij afgeraden om dergelijke krachtpatser aan te kopen om verschillende redenen.
Een Amerikaans Merk, Aristo-Craft, maakt deze locs, speciaal voor het trekken van zware goederentreinen ( zoals in de werkelijkheid ).
De loc is voorzien van twee "drie-assige" driestellen, die telkens voorzien zijn van 2 motoren, dus in totaal 4 motoren, wat wel ongebruikelijk is in onze maatstaven, bij Europese merken zoals LGB, Piko, e.a. ...
Hij heeft ook een lengte van bijna 80 cm en een groot gewicht.

Vandaar dat men "beweert" dat deze niet alleen krachtig is, maar ook veel stroom vraagt ( voor de 4 motoren) en daarbij ook enkel door grotere bochten kan rijden en dus ook wissels vraagt met grotere draaicirkel.
Op mijn tuinbaan zou hij dus op verschillende plaatsen in de problemen komen ???

Onlangs kreeg ik echter de gelegenheid om zo'n loc aan te kopen, Nieuw en voor een heel redelijke prijs !
Ik heb dan toch maar de stap gezet en de mogelijke risico's er maar bijgenomen, want het model alleen al wist mij zodanig te bekoren, dat er geen weg meer terug was ...

Hier alvast enkele afbeeldingen van dit prachtstuk ...
Hij heeft zelfs van mijn echtgenote tijdelijk een ereplaats gekregen, op de dressoir-kast in de woonkamer, ja zelfs "zij" was er helemaal van onder de indruk en spoorde me zelfs aan om hem te kopen ...
( ... zo zie je maar dat zelfs een echtgenote kan vallen voor de charme van een trein ... haha !!! )




Maar nu komt pas de "verrassing" :


Bij de eerste testrit, reeds deze loc de ganse tuin rond, door alle bochten en over alle wissels zonder enig probleem, wie had dat durven denken ?
Ik heb hem dan, na wat "inrijden", een reeks wagens laten trekken, over mijn steilste helling met kortste bocht en daar ging hij zonder problemen of vertragen heel gezwind naar boven.
Daarbovenop bleek zonder stroomverbruik in de buurt te liggen van een LGB-Loc ( met 2 motoren ), duw het is helemaal geen "stroomveter" zoals wordt beweerd.


Dus kan ik zondermeer stellen dat al alle" negatieve" geruchten en voorwendsels hierbij de kop zijn ingedrukt en ook weer moet vaststellen dat er veel "geroddeld" wordt, maar dat er weinig of geen waarheid in zit.

Voor mij is dit dus een groot succes en inderdaad een droom die werkelijkheid wordt ...
Binnenkort zullen zeker nog mooie beelden en video-film volgen waarop deze loc te bewonderen zal zijn in volle glorie  ...Kijk maar even in de rechter kolonne bij mijn video-opnamen !...