Een nieuwe uitdaging !

Nog een belofte die ik moest nakomen, maar dit was eerder een uitdaging van formaat
Een collega - tuinspoorder, die een occasieloc had gekocht waarvan hij het uiterlijk wenste te wijzigen.

De Loc was aanvankelijk rood als basiskleur, maar werd nu in een donkerblauwe kleur gezet, daar deze loc behoort bij de MOB, een Zwitserse privaat smalspoormaatschappij met als thuisbasis Montreux en ze hier beige en blauw als basiskleuren hanteren.

Maar voor de zijkanten werd mij gevraagd om er enkele afbeeldingen op te schilderen die verband houden met het bereden traject.

Ik ging dus op zoek naar kenmerkende of interessante onderwerpen en maakte een copilatie van telkens 3 beelden aan elke zijkant van de loc.

Dit werd aangebracht met fijne kleurlak en met heel fijne penseeltjes, zelfs mijn fijnste penseel werd nog even bijgeknipt zodat nog slechts een 3-tal haartjes overbleven, om zo de fijnste details te kunnen schilderen ...

Af en toe beefde mijn "vroegere" vaste hand wel eens ( heeft ongetwijfeld met de leeftijd te maken), maar toch kwam ik tot een fraai eindresultaat, al zeg ik het zelf.

De opdrachtgever was alvast in de wolken toen hij het eindresultaat te zien kreeg ...

... hier nog enkele detail-foto's ...... De trotse eigenaar heeft dan de loc opnieuw opgebouwd ( gemonteerd ) en dit is dan het eindresultaat ...


... en op de buitenbaan, met goederen- en personenwagens ziet het er zo uit ...


... nu nog even afwachten, want later komt hij ook nog eens als "gastrijder" in Minidom, en dan kan ik er ook nog een filmpje van maken.
Een loc die in werkelijkheid niet bestaat maar wel een juweeltje is en een buitengewone aanwinst voor de nieuwe eigenaar ... opdracht "geslaagd" !!!