Terug aan de slag - een nieuw seizoen !

het was weer een tijdje stil rond minidom, logisch, de winterperiode is niet geschikt om in de tuin te werken.
Maar ondertussen heb ik echter niet stilgezeten !
Nu ik veel vrijetijd heb werden er ook andere noodzakelijke werken uitgevoerd in de woning en één daarvan was speciaal voor mijn hobby.
Mijn modeltreintjes op kleinere schaal HO ( 1/87 ) stonden ook al jaren in de kast en stonden nu te pringen van ongeduld om er nog eens uit te mogen.
Wel ik ben dan ook opnieuw aan een HO-baan beginnen bouwen, eind Februari 2008, heb daarbij van twee kamers één grote gemaakt en daar een tafel gelegd van ongeveer 7 bij 3 m.
De ruwbouw met alle sporen op 4 niveau's is reeds klaar en er kan al "proef" gereden worden.
Maar op deze blog wens ik hier niet verder op in te gaan, want dan wijken we af van ons onderwerp "Minidom".
Voor mensen die meer info wensen over deze HO-baan, zij mogen mij altijd contacteren, ik
heb zelfs al foto-materiaal van de opbouw en later komt er misschien ook nog een speciale blog voor deze baan, maar nu terug naar ons onderwerp !

De winter en ook mijn echtgenote, Carine, hebben raad gebracht om enkele belangrijke problemen op te lossen voor de verdere opbouw van Deel II van Minidom.

Dit wil zeggen, dat er ook enkele wijzigingen aan het basisplan zijn gekomen, op het eerste zicht niet zo ingrijpend maar maar toch belangrijk.
In grote lijnen komt het erop neer dat Deel II aanvankelijk ontworpen was als één omloop, terwijl dat nu drie afzonderlijke omlopen worden die door middel van wisselstraten met elkaar verbonden worden, dit heeft namelijk zijn voordelen om later een nog intensiever ( meer treinen ) treinenverkeer toe te laten met minder noodzakelijke electronische beveiliging, dus veel éénvoudiger te bedienen, minder kosten, minder gevaar voor storingen( wat op een tuinbaan ook meer kan voorkomen ) of aanrijdingen, dus meer ruimte om andere prioriteiten te leggen.

Ik ben nu volop bezig met het hertekenen van het basisplan en heb ook al enkele foto's gemaakt, zodat je binnenkort een duidelijk beeld zal krijgen van alle aanpassingen.

Nu ga ik terug aan de slag, profiteren van het goede weer, tot binnenkort !